09.12.2016

Moğolistan uyruklu 3 genç İslam’ı seçti.

Türkiye Diyanet Vakfı ve TİKA işbirliği ile “Meslek Edindirme Projesi” kapsamında ilimize getirilen kursiyerlerden Ulzııdelger KHUNZAA, Munkh-Erdene, Javkhlan ilimizde misafir olarak kaldıkları Bursa Eğitim Merkezinde İslam Dini ile tanışarak kendi istek ve iradeleri ile Müslüman olmaya karar verdiklerini Bursa İl Müftülüğüne bildirmeleri üzerine Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz salonunda İHTİDA merasimi düzenlendi.

İl Müftü Vekili Mehmet KÖKTAŞ, Eğitim Merkezi Müdürü Muhammed COŞKUN Eğitim Merkezi Personeli ve kursiyerlerin katılımı ile gerçekleştirilen ihtida merasimi Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İl Müftü Vekilimizin ve Eğitim Merkezi Müdürümüzün huzurunda, Eğitim görevlileri ve personelin şahitliğinde gerçekleştirilen ihtida merasiminde Ulzııdelger KHUNZAA İsmail, Munkh-ERDENE Muhammet, Javkhlan-SAMBUU ise Cafer isimlerini alarak Kelime-i Şahadet getirip Müslüman oldular.

İslam’ı seçerek Müslüman olmalarından dolayı gençleri tebrik eden Eğitim Merkezi Müdürümüz, “Şu andan itibaren getirdiğiniz Kelime-i Şehadet ve ikrarınızla İslam’a girdiniz, Müslüman oldunuz. İmanınız mübarek olsun” dedi. İslam Dininin temel esasları, itikat, ibadet ve ahlaki konular ile yasaklar konusunda genel bir bilgilendirmenin ardından günün anısına ihtida belgesi, gençlere birer çeyrek altın ve çeşitli hediyeler takdim edilerek program sona erdi.