27.03.2018

MALAZGİRT’TEN AFRİN’E BİN YILLIK RUH “ÇANAKKALE”

Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzde eğitim gören 9. Dönem Tahih-i Huruf kursiyerleri tarafından hazırlanan” Malazgirt’ten Afrin’e bin Yıllık Ruh: Çanakkale” programı 26 Mart 2018 tarihinde Merinos AKKM Orhangazi salonunda icra edildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Muhammed COŞKUN, Eğitim Merkezlerinin yapısı, Bursa Eğitim Merkezinin hizmetleri, yürütülen faaliyetler ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın hizmetlerine katkıları konularında bilgiler verdi.

Bursa Eğitim Merkezi’nin 2004 yılında filli olarak hizmete açıldığını ifade eden Coşkun, teşkilat yapısı içinde 2 tür eğitim merkezi olduğunu vurguladı. Bunlardan birinin vaiz ve müftü olarak görev yapacak olan idarecileri yetiştiren ihtisas merkezileri olduğunu anlatan Coşkun, bir diğerinin ise tüm diyanet mensuplarına yönelik eğitim veren hizmet içi eğitim merkezi olduğunu söyledi. Coşkun ayrıca, yurt dışından din eğitimi maksatlı Türkiye’ye gelen yabancı uyruklu din görevlilerine de mesleki eğitim verdiklerini sözlerine ekledi.

Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ve Bursa Kent Konseyi işbirliğiyle düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.  Malazgirt’te, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, terörle mücadelede, Afrin’de şehit olan tüm kahramanlarımız anısına ‘Ordu Duası’, Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu. Programın ikinci bölümü ise, kursiyerler tarafından hazırlanan duygu ve coşku yüklü bir sinevizyon gösterisi ile başladı. Ardından Hicaz ve Hüseyni ilahiler, kasideler ile Sala okunması ile devam etti. Programa 23. Dönem Milletvekili Ali Kul, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Şükrü Köse, Bursa İl Müftüsü İzani Turan,   Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ile ilçe müftüleri ve din görevlileri katıldı.

Program, Bursa İl Müftüsü İzani TURAN’ın yapmış olduğu dua ile sona erdi.