11.01.2016

Yusuf SARIKAYA

1955 yılında Yozgat İli, Boğazlıyan İlçesi, Aşağısarıkaya Köyünde doğdu.İlkokulu 1966 yılında köyünde tamamladı. 1976 yılında Çorum İmam-Hatip Lisesini bitirdi. Konya Müftülüğü emrinde stajyer imam-hatip olarak ilk görevine başladı.

Buradan Yozgat İli, Çayıralan İlçesi, Günyayla Köyü Kuran Kursu öğreticiliğine atandı. Yüksek okul nedeni ile görevinden istifa etti. Bursa Yüksek İslam Enstitüsü’ne 1976 yılında başladı. 1980 yılında okulu ikincilikle bitirdi. Aynı yıl Siirt İmam-Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmenliğine;1985 yılında İstanbul Sarıyer İmam-Hatip Lisesi öğretmenliğine naklen tayin edildi.12 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra yine eğitimcilik göreviyle 1991 yılı başında Diyanet teşkilatına döndü. İstanbul-Bağcılar’da Tevhit Kuran Kursu Yöneticiliği ve Vakıf Başkanlığı yaptı. 1997 yılında İstanbul Haseki Arapça İhtisas Kursu’nu bitirdikten sonra Elazığ-Harput Eğitim Merkezi öğretmenliğine atandı.

2000 yılından itibaren Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevini yürüttü. 2006 yılında Bursa Eğitim Merkezi Müdürlüğüne naklen tayin edildi. Evli ve dört çocuk sahibi olan Yusuf SARIKAYA, Bursa Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevini sürdürürken kendi tercihi ile Sultangazi İlçe Müftülüğüne naklen atandı.