01.01.2021

İsmail TURAN

Eğitim Görevlisi

(Kuran-ı Kerim, Hitabet)

1976 yılında İstanbul / Beşiktaş’ta doğdu. Ortaokul ve liseyi İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde (dışarıdan) okudu. 1986 – 1994 yılları arasında Bayrampaşa Yeşilcami Kur’ân Kursu’nda hafızlık ve Arapça eğitimi aldı.

2001 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 1996 yılında Bursa İlahiyat Tatbikat Camisinde müezzin olarak göreve başladı. Daha sonra sırasıyla Bursa / Karacabey, Bursa / Nilüfer, İstanbul / Beşiktaş ilçelerinde imam-hatip olarak görev yaptı. 2004 yılında İstanbul / Beşiktaş ilçesine vaiz olarak atandı. 2005 – 2010 yılları arasında Almanya Berlin Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ateşeliğinde din görevlisi olarak görev yaptı. 2010 – 2011 yıllarında Sivas / Gölova ilçesinde vaizlik, aynı zamanda Gölova Ç.P.L. İmam – Hatip Lisesi’nde Kur’ân-ı Kerim öğretmenliği yaptı.

2011 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Kırâat Bölümüne başladı. Üç yıllık Kırâat eğitiminin ardından 2014 yılında Aşere – Takrib icazetini aldı. 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Kur’ân-ı Kerîm ve Kırâat Ana Bilim Dalı’nda başladığı yüksek lisans eğitimine tez aşamasında halen devam etmektedir. 2014 yılı sonunda İstanbul Esenler Müftülüğü’ne vaiz olarak atandı. Mart 2017 tarihinden itibaren Bursa Eğitim Merkezinde Kur’an-ı Kerim Öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Evli ve üç çocuk babası olup, Arapça ve Almanca bilmektedir.