07.10.2021

“Aşere Kursu" Sınav Duyurusu

Başkanlığımızca Kur'an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyım unvanlarında görevli personelin özellikle Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun, doğru ve güzel okumalarını sağlamak, kıraat ilminde bilgi ve becerilerini geliştirmek, Aşere-Takrib alanında etkin ve yeterli hale gelerek uzmanlaşmalarını temin etmek amacıyla Bursa Diyanet Eğitim Merkezinde 12 kursiyerin katıcagı "Aşere-Takrib Hizmet İçi Eğitim Kursu" düzenlenecektir.

I.ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

a) Başkanlık teşkilatında halen erkek Kur'an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyım unvanlarında  kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışıyor olmak,

b)  4/B  sözleşmeli  statüde  çalışmaya  18  Ekim  2020  tarihinden  önce  başlamış  ve Mesleğe Hazırlık Eğitimine katılmış olmak,

c)  En  az  İmam-Hatip  Lisesi  mezunu  olmak  (Dört  yıllık  dini  yükseköğrenim  mezunu olmak tercih sebebidir.)

d) Hafız olmak,

e) Kıraat kitaplarını anlayacak kadar Arapça bilgisi olmak,

f) Asım kıraatine göre Kur'an-ı Kerim'i düzgün okumak,

g) Eda-seda kabiliyetine sahip olmak,

h) Askerlik görevini yapmış olmak veya kurs süresince askerlikle ilişiği bulunmamak,

ı) Yurtdışı görevinde bulunmamak,

j) Kursa devamını engelleyecek herhangi bir mazereti olmamak.

II. SINAV SÜRECİ

1. Başvurular 15 Ekim 2021 tarihine kadar Bursa İl Müftülüğünce alınacaktır.

2. Mülakat sınavları, 18-21 Ekim 2021 tarihleri arasında İl Müftülüğünde yapılacaktır.