18.09.2022

Kosovalı Bayan Din Görevlilerine Yönelik Hizmet İçi Eğitim Kursu Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığımızca soydaş ve dindaşlarımızın yaşadığı ülkelerdeki mahalli din görevlilerinin dini bilgi ve mesleki tecrübelerini geliştirmeleri kapsamında;

Kosova Din Hizmetleri Müşavirliği ve Kosova İslam Birliği Kadın Kolları Başkanlığının organize ettiği, 47 bayan din görevlisi Hizmet İçi Eğitim ve Sosyal faaliyetler programı çerçevesinde 11-17 Eylül 2022 tarihleri arasında Bursa Dini İhtisas Merkezinde misafir oldular.

Hizmet İçi Eğitim ve Sosyal etkinlik şeklinde devam eden kursa, Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı İdris YAVUZYİĞİT, Yurtdışı Eğitim Ve Rehberlik Daire Başkanı, Dursun Ali COŞKUN,  Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı, Sedide AKBULUT, Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Dr. Elif ARSLAN, Dini İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Muhammed COŞKUN, Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim KARABAYIR, Bursa İl Müftü Yardımcısı Melek MENTEŞE, Eğitim Görevlisi Fatih Burak MERMER,  Vaize Merve Safa LİKOĞLU, Kur’an Kursu Öğreticileri Şehide Nur çelik, Sümeyye TARAKÇI, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzanı TURAN katıldılar.

Hafta boyunca Bursa Dini İhtisas Merkezi Sosyal Tesislerinde konaklayan kursiyerler, bilgi-görgü ve tecrübe paylaşımı kapsamında; Bursa Dini İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Muhammed COŞKUN başkanlığında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Mudanya’da tarihi sokaklar ve sahil yürüyüşü, Yıldırım Belediyesi Akıllı Kütüphane, BKM Kitapevi, Cumalıkızık köyü, Nilüfer Müftülüğü, Kuba Camii 4-6 yaş Kur’an Kursu, Kestel Müftülüğü - Hasan Hüsnü Kestelli Kız Kur’an Kursu, Bursa İl Müftülüğü-TDV Şehreküstü Gençlik Merkezi, Panorama 1326 Müzesi, Bursa şehir gezisi; Ulucamii, Emir Sultan Camii, Muradiye Külleyesi, Türbeler, Hanlar ve çarşı olmak üzere bir dizi gezi ve ziyaret gerçekleştirildi.

T.C. Kosova Din Hizmetleri Müşaviri Bünyamin ALBAYRAK’ın uzaktan canlı bağlantı yoluyla katıldığı kapanış programı sonunda, katılım belgelerini alan bayan din görevlileri, Bursa’dan ayrılarak İstanbul’da yapılacak sosyal etkinlikler sonrasında, 18 Eylül tarihi itibariyle de ülkelerine döndüler.