08.01.2024

"Bursa Diyanet Akademisi 1. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Töreni Tamamlandı"

Bursa İl Müftülüğü Sinan Durmaz Konferans Salonunda gerçekleşen törene Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim KARABAYIR, DİB Başkanlık Müşaviri/TDV Mütevelli Heyeti Üyesi  Doç. Dr. Fatih KURT, Bursa Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Muhammed COŞKUN, Bursa Dini İhtisas Merkezi Müdürü Halit İNCİ, Bursa Diyanet Akademisi Eğitim Görevlileri Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. İsmail SAĞLAM ve Prof. Dr Mehmet Akif KILAVUZ katıldı.

Mezunların ve ailelerin yoğun katılımlarıyla gerçekleşen program Bursa Diyanet Akademisi kursiyeri Enes KOYUNCU'nun Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Protokol Konuşmaları yapıldı.

Törene özel konuk olarak katılan DİB Başkanlık Müşaviri/TDV Mütevelli Heyeti Üyesi  Doç. Dr. Fatih KURT mezunlara hayırlı olsun dileklerinde bulunurken İslam aleminin gündeminden bir an olsun eksilmeyen Gazze konusu üzerinde durdu. Fatih KURT konuşmalarında "Bugün baktığımız zaman Çanakkale'de vatan namus uğruna canını feda eden kahraman şehitlerimiz arasında Bursalısı, Balıkesirlisi, Erzurumlusu, Şanlıurfalısı, Hataylısı bulunurken Şam, Bağdat ve Gazzeden de şehit verdik. Kim ne gözle bakarsa baksın onlar bizim kardeşimizdir kardeşimiz olmaya devam edecektir!" Konuşmalarının devamında "Herbiriniz gittiğiniz görev yerlerinde Diyanet İşleri Başkanlığını layıkıyla temsil edecek ve ilim yaymaya gayret edeceksiniz. Siz öğrenciler olarak yeni öğrencileri mezun edeceksiniz" dedi.

Bursa Diyanet Akademisi tarafından hazırlanan Sinevizyon Gösterimi izlenildi. Program Bursa Diyanet Akademisi Eğitim Görevlisi Fahreddin Razi YALÇINKAYA'nın önderliğinde hazırlanan Bursa Diyanet Akademisi Musiki Korosu'nun Tasavvuf Musiki Dinletisi ile devam etti. Kapanışta ise mezun öğrencilere Katılım Belgesi takdim edilerek toplu fotoğraf çekimi yapıldı.